Kaletherm Endüstriyel Fırın ve Döküm Malzemeleri

Potalı Ergitme Fırınları

Uygun ürün fiyatları ve kesintisiz hizmet için bize ulaşın.

Hidrolik Devirmeli Ocak

Ekseni etrafında dönebilen potalı ocak tipidir. Pota üst tarafından sabitlenmiş olup, hareket etmesi önlenmiştir. Hidrolikli ocaklarda ergitilen sıvı metalin transferi son derece hızlı ve kolaydır. Yüksek tonajda hammadde üreten ve büyük hacimli döküm yapan firmalar tarafından tercih edilmektedir. Gerektiğinde konveyör de sisteme dahil edilebilir. Hidrolikli ocaklarda yakıt sistemi sıvı ya da doğalgazlı olmaktadır. Elektrikli ve hidrolikli ocak teknik olarak mümkün olsa da kullanışlı olmadığı için firmamız tarafından tavsiye edilmemektedir.
Hidrolik Devirmeli Ocak

Elektrikli Ocak

Elektrikli ocaklar yakıt sistemleri arasında en kontrollü ve güvenli olanıdır. Madeni belirli bir sıcaklıkta tutmanın en güzel yoludur. Sıcaklığı kontrol etmek çok daha kolaydır. Aluminyum ve Zamak dökümde kullanıma müsaittir. Sarı ve Bakır döküm için tercih edilmemektedir. Elektrik panosundan ertesi gün ocağın saat kaçta çalışacağı ayarlanarak işbaşı saati geldiğinde maden ergimiş olabilmekte.

Elektrikli Ocak

Doğalgaz Ocağı

Ocaklarımızda kullandığımız yakıt sistemlerimizdeki parçaların tamamı CE belgelidir. Kullandığımız ürünler Avrupa yada Türk malıdır. Doğalgaz yakıt beklerimiz Ecostar, Multibloklarımız Alman malı Dungs’dur. Ülkemizdeki maliyetler göz önüne alındığında Sıvı yakıta göre yaklaşık % 35 daha tasarrufludur. Ayrıca daha temiz ve dumansız bir döküm yapılabilir. Elektrikli ocaklara göre çok daha hızlı madeni ergitebilirsiniz.

Doğalgaz Ocağı

Fuel Oil Ocağı

Genellikle altyapısı elektrik ve doğalgazlı ocak kullanmaya müsait olmayan firmalar tarafından tercih edilmektedir. Yakıt sistemi doğalgazlı ocaklara göre daha ucuz bir o kadar da basit ve güvensizdir. Ülkemizde iş güvenliği, Çalışma Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve Belediyeler gibi resmi kurumlar ile yaşanabilecek muhtemel sıkıntılardan dolayı ülkemizde pek tercih edilmemektedir. Sıvı yakıt sistemleri Asya bölgesindeki ülkeler tarafından tercih edilmektedir.

Fuel Oil Ocağı